18/12/17

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Γ.Σ. του Συλλόγου Φαναριτών Ολυμπίας



Η Γ.Σ. πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του συλλόγου Φιγαλέων «Ο ΦΙΓΑΛΟΣ».

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γιάννης Πάπαρης παρουσίασε το πλούσιο έργο του Συλλόγου, την χρονιά που πέρασε. Πολλές ήταν οι συγκεντρώσεις, παρεμβάσεις, εκδηλώσεις αλλά και λύσεις που έδωσε και πραγματοποίησε το Δ.Σ. στα θέματα ή προβλήματα που αφορούν το Φανάρι και τους Φαναρίτες.

Τα Μέλη της Γενικής συνέλευσης ενέκριναν τόσο τον απολογισμό όσο και τον προγραμματισμό δράσεων που σχεδιάζει το Δ.Σ. για την επόμενη χρονιά.

Τα Μέλη της Γ.Σ. ομόφωνα αποφάσισαν και έδωσαν εντολή στο Δ. Σ. να προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια προς κάθε υπεύθυνο λειτουργό, ώστε να μην επαναληφθεί το φαινόμενο των διακοπών της ύδρευσης στο Φανάρι.

Είναι απαράδεκτο σε ένα χωριό με πολλές πηγές και πλούσιους υδάτινους πόρους να γίνονται διακοπές νερού που οφείλονται σε βλάβες οι οποίες δεν εντοπίστηκαν και δεν επιδιορθώθηκαν αμέσως είτε από παράλειψη είτε από πλημμελή έλεγχο ή εκτέλεση εργασιών εκ μέρους των οργάνων του Δήμου. Όποιες φυσιολογικές ή μη φθορές του δικτύου θα πρέπει να εντοπίζονται και επισκευάζονται αμέσως ώστε να μην χρονίζουν και δημιουργούν προβλήματα στην ομαλή ύδρευση των κατοίκων.

Δεν γίνονται αποδεκτές οι όποιες προειδοποιήσεις ή απειλές περί επιβολής υψηλών προστίμων στους κατοίκους του Φαναρίου λόγω εσφαλμένου υπολογισμού κατανάλωσης νερού. Χωριά όπως το Φανάρι που βρίσκονται δίπλα στις πηγές, που υδρεύονται δια φυσικής ροής χωρίς την παρέμβαση μηχανικών μέσων, δεν κάνουν χρήση σύγχρονων ταμιευτήρων ή μηχανισμών διαχείρισης και φυσικά χωρίς κόστος αδιύλιστου νερού να χρεώνονται για την κατανάλωση νερού που γίνεται τους χειμερινούς μήνες την στιγμή που υπερχειλίζουν οι δυο δεξαμενές του χωριού και το περίσσευμα χύνεται στα ποτάμια του χωριού.

Τα επόμενα ραντεβού των Φαναριτών θα γίνουν στον ετήσιο χορό που θα γίνει πριν το Πάσχα στην Αθήνα και στην καθιερωμένη εκδρομή που θα σχεδιάσει το Δ.Σ.

Χρήστος Κ. Αδαμόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου